Myrthe wint op Special Olympics

Myrthe deelneemster van de Special Olympics in Oostenrijk.
Ze veroverde daar met skiën een bronzen en een zilveren medaille! Alle bewoners, ouders en teamleden zijn ontzettend trots op haar en gaven haar bij thuiskomst een warm welkom.
Lees hier haar interview voor de Spelen.

Van 18 t/m 24 maart streden 3.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 110 landen tegen elkaar. Team NL deed met 25 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zijn veranderd en de sporters boven zichzelf uit zijn gestegen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
Samen met 1.100 coaches, 3.000 officials, 3.000 vrijwilligers en minstens 11.000 toeschouwers zijn de World Winter Games ’s werelds grootste wintersportevenement in 2017! De 25 sporters van Team NL waren actief in vier takken van sport: langlaufen, shorttracken, snowboarden en skiën.
Deelname aan de World Games was voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit. Door middel van de World Games konden de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.