Donatie TVM foundation

6 juli 2015

Woongroep Happy Home blij met donatie TVM foundation

Eemnes – Op woensdag 1 juli jl. was de TVM foundation op bezoek bij Woongroep Happy Home in Eemnes. De bewoners van deze woongroep konden een donatie van de TVM foundation in ontvangst nemen van maar liefst € 5000.
Deze donatie wordt gebruikt voor de aanschaf van de inventaris van een kleinschalige woonvoorziening met 16 jongeren met een verstandelijke beperking. Jan Boudesteijn, bestuurslid van de TVM foundation, bood de cheque namens de TVM foundation aan.
Cees Lustig, bestuurslid van de Stichting Woongroep Happy Home vertelt: “Eind 2007 is vanuit een groep ouders van jongeren met een verstandelijke beperking het initiatief ontstaan om een kleinschalige woonvorm met zorgverlening op te zetten. Kinderen kunnen immers niet eindeloos thuis wonen en verzorgd worden. Bovendien worden ze ook gestimuleerd in hun ontwikkeling door op zichzelf te wonen, met de juiste begeleiding en zorgverlening”. Inmiddels is de Woongroep Happy Home in Eemnes een feit, en staat er een prachtig gebouw. “Een mooi voorbeeld van hoe een burgerinitiatief in goede samenwerking met o.a. de gemeente tot stand kan komen, “ aldus Cees Lustig.

De bewoners en bestuur ontvangen uit handen van Jan Boudesteijn de cheque in het bijzijn van Henk van Zomeren van Flexbuis BV
Aanvrager van de donatie bij de TVM foundation was Henk van Zomeren, van het bedrijf Flexbuis BV in Nederhorst den Berg, én klant bij TVM verzekeringen. “Ik vond het een mooi initiatief om hier ondersteuning voor te vragen bij de TVM foundation. Het gaat om 16 jongeren met een verstandelijk beperking, die bij elkaar wonen, en ook ‘gewoon’ willen leven en werken.”

Zowel medewerkers van TVM verzekeringen als klanten/leden van TVM kunnen een aanvraag doen bij de TVM foundation voor initiatieven die financiële ondersteuning verdienen.

De coöperatie TVM, gevestigd in Hoogeveen, reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. Deze stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de regio verbeteren. Een overzicht van donaties en initiatieven en meer informatie over de TVM foundation vindt u op  www.tvmfoundation.nl

Met dank aan Gerlinde Schrijver Fotografie